:: szanazugról
:: körösök völgye
:: megközelítés
:: szolgáltatások
:: szálláslehetőségek
:: túraútvonalak
:: galéria
:: kapcsolat

 

Kedves Úszótársunk!

Várunk a
.::.II. SZANAZUGI EVICKÉLÉSEN.::.
 
2011. augusztus 13-án!
A részleteket megtalálod  új honlapunkon: www.drotostot.hu

----------------------------------------------------------------------------------------

.::.I. SZANAZUGI EVICKÉLÉS.::.
2010. AUGUSZTUS 14.

Kettős-Körös, a Fekete-, és Fehér-Körös összefolyásától a dobozi híd irányában

----------------------------------------------------------------------------------------

Kedves úszótársak!

Gratulálunk minden úszótársunknak!

Az eredmények és a fotók megtekinthatők a galériában.

Az elmúlt esztendőkben úsztunk a Balatonban (Öböl-átúszás, Balaton-átúszás), a Tiszán (Kérészek úszása a Tiszán) és Porecben (Poreci delfin), idén már részt vettünk a Velencei tóúszáson és készülünk a Fertő-tóhoz is. Egyszóval elkötelezettjei vagyunk a nyíltvízi úszásnak.
Meglehetősen részletesen ismervén a hazai nyíltvízi úszórendezvényeket azt is tudjuk, hogy vidékünkön nincs hasonló esemény. Meglepő volt ez számunkra, hiszen mi Békés megyeik vagyunk, számunkra a Körösök léte teljesen természetes. Kiderült, hogy barátaink közül sajnálatosan kevesen ismerik a Körösök vidékét.

Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy ezt a folyót is megismerjék az úszók, ezért nagy fába vágtuk a fejszénket. Hagyományteremtő céllal szeretnénk idén, (2010. augusztus. 14-én) létrehozni egy hosszútávú nyíltvízi úszó rendezvényt. Az eseménynek a "Szanazugi Evickélés" nevet adtuk. A névválasztással is szeretnénk kifejezésre juttatni: ez a program minden úszni tudó számára kitűnő alkalom a szabadidő hasznos eltöltésére kellemes környezetben; szó sincs arról, hogy csak "profi" úszók számára hívjuk életre. A Kettős - Körös folyásirányában mindenki különösebb megerőltetés nélkül teljesítheti a távot.

A helyszín kiválasztásakor azt is figyelembe vettük, hogy az érkező vendég a természeti szépségek mellett megismerkedhessen megyénk vendégszeretetével is. Így esett választásunk a Gyula és Békéscsaba között, Doboz község közvetlen közelében, a Fehér-, és Fekete-Körös összefolyásnál található népszerű pihenőhelyre, Szanazugra.

Ettől a ponttól kezdődően nevezik a Fekete és Fehér Köröst Kettős - Körösnek. Rendezvényünk tervezett időpontjában, augusztus közepén - átlagos időjárási viszonyok között - a víz hőmérséklete 22-25oC. A sodrás változó, de sohasem olyan, amely megnehezítené az úszást. A pályát a víz folyásának irányában jelöljük ki, azaz a 2,8 km teljesítését megkönnyíti a folyó ereje. A víz minőségét tekintve pedig, a Körösök közismerten az ország legtisztább vizű élővizei közé tartoznak.

Legyen Ön is a Szanazugi Evickélés ALAPÍTÓ TAGJA!

Minden úszótársunkat szeretettel várjuk!

a rendezvény szervezői---------------------------------------------------------------------------------------------------------
TÁMOGATÓINK: A-TEAM | Dobozi Polgárőr Egyesület | TONDACH Magyarország Zrt.